lördag 27 augusti 2011

Kylskåpstömmarsallad

Nu är det alltså vår tur. Hela sommaren har jag sett vänners statusar och bilder figurera på facebook vittnande om sol och bad, lustfyllda grillkvällar, umgänge med familj och vänner och underbar efterlängtad avkoppling. Själv har jag trött suttit på kontoret och bokstavligen svettats tillsammans med lika trötta byråkrater som funnit det lika vårt att njuta av sommaren som jag. Men nu, när sommaren sjunger på refrängen och luften här i Nord- och Centraleuropa börjar bli svalare och (om det nu är möjligt) blötare, drar vi söderut och vi ska göra precis allt det som alla andra semesterfirare gjorde under juni och juli.

Under semestern brukar jag inte stå särskilt mycket vid spisen. Speciellt inte när vi åker hem till svärföräldrarna, där det är svärmor som står för fiolerna i köket. Men ett och annat inlägg ska det nog bli. För äta tänker vi göra. Oj, vad mycket gott vi ska äta. Med början redan ikväll då pizza står på menyn. Oj vad jag längtar!

Titeln i detta inlägg är i ärlighetens namn lite missvisande, för jag fick faktiskt handla en hel del ingredienser igår till denna sallad. Det jag hade hemma var i princip mozzarellan. Men ändock, tanken var att rensa ut kylen nu innan vi åker på semester.

Till en stor sallad som räcker till 2-3 hungriga semestertörstande personer använde jag:
200 g tigerräkor
1 citron
lite grönsallad
200 g haricots verts
2 schalottenlökar
ca 10 körsbärstomater
1 buffelmozzarella
2 hårdkokta ägg
olivolja
salt och peppar
cayennepeppar

Fräs räkorna med lite salt och cayennepeppar. Skär av och strimla det yttersta gula på en halv citron och fräs tillsammans med räkorna någon minut. Lägg upp salladen på ett stort fat, ovanpå det al dentekokta haricots verts, tunna ringar av löken, körsbärstomaterna, tunt skivad mozzarella och äggklyftor. Pressa över citronen och ringla över olivoljan. Dekorera med några citronskivor.

2 kommentarer:

  1. Jag älskar att rensa ur kylen, det är då man kan komma på världens bästa kombinationer! Och de värsta ;)

    Kul att du tittade in på min blogg också =D Kardemummaglassen finns redan utlagd, och browniesarna kommer alldeles snart!!

    SvaraRadera
  2. Ja visst ar det spannande att skapa nya ratter av vad som finns i kylen! Ofta har man mer an man tror ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...