onsdag 7 september 2011

Grillad fisk med tändsticksgrönsaker

Igår kväll fick vi en väldigt speciell utsikt från hotellets terrass där vi satt och åt middag. Helt plötsligt såg vi ett ljussken från toppen av den kulliga ön och så började det ryka häftigt. Röken blev kraftigare och kraftigare och så småningom började flammorna att resa sig över bergskanten. Det var ett otroligt scenario, läskigt, sorgligt och spännande på samma gång. Lipari ligger bara ca en kilometer ifrån oss, bara ett smalt sund skiljer öarna åt så vi såg allt från första parkett. Det var becksvart ute så släckningsarbetet kan inte ha varit lätt i den oländiga terrängen. Fortfarande imorse steg röken och ett flygplan flög fram och tillbaka i ett par timmar mellan havet, där det fyllde tanken med havsvatten, och toppen av berget, där det släppte ut vattnet över röken.

Lite olustigt känns det att vi just igår beställde in en fiskfilé som var toppad med tunt strimlade grönsaker vilka på menyn kallades verdure a fiammifero, tändsticksgrönsaker, tack vare formen de var skurna i.

Om ni vågar trotsa ironin i detta kan jag varmt rekommendera denna enkla rätt. Ta en fiskfilé vilken som helst, skär morötter, lök, zucchina, kål eller vilka grönsaker som helst i tunna tändsticksformade strimlor och lägg ovanpå fisken. Salta och ringla över lite olja och ställ in i ugnen. Servera med kokt eller ugnsrostad potatis och pressa gärna över lite citron vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...