tisdag 23 februari 2010

Mafaldine mare e monti
Jag fick en dag ett paket med posten och jag blev lite misstänksam eftersom jag inte väntade några försändelser. Jag funderade ett kort ögonblick på att det kanske var någon som inte gillar mig som skickat en bomb. Men sen kom jag på att det kan ju vara någon som faktiskt gillar mig och därför ville skicka något fint. Och faktiskt. När jag öppnade paketet (ja, jag vågade) så låg där en vakuumförpackad påse med torkad karljohansvamp. Rena guldet! Anna Maria och hennes jägarmake går ut i de piemontesiska skogarna och plockar svamp på hösten, och inte bara det, de syltar och kokar limoncello, gör pesto, lägger in frukt och grönsaker så det står härliga till. Och mitt i all denna syltning och saftning så tänker rara Anna Maria på mig. Det är bara synd att vi bor så långt ifrån varandra att jag inte kunde bjuda in henne igår när jag lagade denna rätt.

För 2 hungriga personer:

250 gr mafaldine (eller annan pasta)
ca 50-70 gr torkad karljohansvamp
200 gr skalade räkor
2 vitlöksklyftor
10 körsbärstomater
några kvistar färsk timjan
en skvätt vitt vin
salt, peppar
ev lite karljohanolja att ringla över

Blötlägg svampen i ljummet vatten i ca 20 min. Häll bort vattnet och dela ev svampbitarna om de är stora. Fräs vitlöken med svampen i olja. Lägg i de halverade tomaterna och häll vinet i pannan och låt allt koka ihop. Lägg i räkorna och timjan och låt räkorna få ett snabbt uppkok. Salta och peppra och häll sedan ner pastan i pannan och rör om. Lägg upp på tallrikar och ringla lite karljohanolja över för att förhöja smaken ytterligare.

4 kommentarer:

 1. vad heter sån där rolig pasta?

  /Tove

  SvaraRadera
 2. jag tar tillbaka, jag har just läst hela receptet!

  SvaraRadera
 3. Gud, så gott det ser ut och låter!! Underbart att hå sådana vänner som tänker på en och skickar små fina "bomber" på posten!

  SvaraRadera
 4. Ja det var verkligen supergott! Det var så gulligt av henne att tänka på mig!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...