Här är recepten på 8-10 stora apelsinmuffins:
2 ägg
1,5 dl farinsocker
100 gr smält smör
en burk grekisk yogurt (ca 2 dl)
rivet skal+saft av 1 apelsin
hackat kanderat apelsinskal
ca 100 gr grovhackade mandlar
ca 1 dl mandelmjöl (finmalen mandel)
5 dl mjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Vispa ägg+socker pösigt. Rör ner smält smör, yogurt, apelsinskal+saft och kanderade apelsinskal. Tillsätt den hackade mandeln. Blanda mjöl, havregryn, mandelmjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten. Klicka i muffinsformar och dekorera med ett kanderat apesinskal. Grädda i ca 225 grader i ca 20 min.
Jag gjorde sex stora och åtta små muffins som jag gräddade i muffinsplåtar som jag klätt med urklippta fyrkanter av bakplåtspapper. Det blir mycket lättare att fiska upp dem från formen då!
vilken fiffig idé med bakpappret, och SNYGG oxå!! :) låter jättegott och vilken mysig start på dagen med en sån frukost :9
SvaraRaderakram
Victoria (matplatsen)