tisdag 15 juni 2010

Mörk chokladfondant med blåbär och vit chokladI begynnelsen skapade Gud himmel och jord, sjöar och hav. Han skapade sol och regn, hagel och snö. Han skapade djur och människor. Människorna delade han in i olika grupper, såsom män, kvinnor och barn. Han gjorde så att barnen var helt beroende av de vuxna, och han gav de vuxna förmågan att anpassa sig och förtränga sina egna behov, till förmån för barnens. Gott så. Sen skapade han skolor så att barnen skulle lära sig att bli vuxna, och fritidsaktiviteter så att de skulle få en kulturell bildning och ha lite roligt på vägen. Han skapade således teaterföreställningar, dansuppvisningar, tennisturneringar, simtävlingar, ridskolor, hockeyklubbar, friidrottsföreningar och andra trevliga sällskap. Han gav föräldrarna de värdefulla egenskaperna entusiasm och uppmuntran och gjorde så att de följde med barnen på alla aktiviteter, skjutsade och hämtade, hejade på samt såg till att utrusting och lämpliga kläder alltid var hela och rena. När veckans sju dagar var fulla insåg Gud att han måste skapa en åttonde dag, om föräldrarna också skulle få lite tid till att vara vuxna och få koppla av. Men om han skapade en åttonde dag skulle hela planeringen falla, det skulle inte längre få plats 52 veckor och 365 dagar på ett jordsnurr, och hela upplägget han så noga tänkt ut skulle spricka. Han grubblade länge på hur han skulle kunna kompensera föräldrarna för allt deras slit och all deras uppoffring, så att de skulle kunna ladda batterierna och orka fortsätta ta hand om sina små telningar. Han kom då på att om man förenar kakao med blåbär så får man en himmelsk skapelse som både ger energi och en känsla av lycka. När han hade kommit på detta insåg han också att även barnen skulle komma att sukta efter denna energi och lyckokänsla. Då skapade han begreppet "läggdags" och så gjorde han så att alla barn vid en viss tidpunkt måste gå till sängs, och därmed kunde alla föräldrar sitta uppe i den sena timmen och äta denna himmelska skapelse och ladda sina batterier och bara vara vuxna.

Till en vuxenkaka behövs följande:

250 gr mörk choklad
250 gr smör
3 ägg
2 dl socker
0,75 dl vetemjöl
2 dl blåbär
100 gr vit choklad

Smält den mörka chokladen och smöret i en kastrull på svag värme. Vispa äggen och sockret poröst. Sikta ner mjölet och rör i choklad- och smörkrämen. Täck en form (24 cm) med smörpapper och häll ut smeten i formen. Strö över blåbären och den hackade vita chokladen. Grädda i 175 gr i ca 35-40 min (men håll koll så att kakan inte gräddas för hårt, den ska vara kladdig i mitten).


1 kommentar:

  1. Denna Guds skapelse har jag nu printat ut för att baka. Hoppas att det går bra fast barnen är vuxna och utflugna och skapar sina egna "läggdags". Om jag väntar till mitt "läggdags" så blir det så kletigt i sängen. Återkommer när jag testat härligheten. Kram mamma

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...