måndag 28 mars 2011

Dagen efter våffeldagen

Jag tänker inte lägga upp några recept eller bilder på de våfflor vi åt i fredags (fast för den nyfikne finns de på Pentoladoro). Alla åt våfflor i fredags. Alla vet hur man gör våfflor. Och alla vet vad man kan ha till våfflor. Däremot tänker jag nu berätta vad vi åt dagen efter våffeldagen. Som vanligt var ögat hungrigare än magen och jag gräddade våfflor för glatta livet. Doften som sprider sig när man gräddar våfflor är underbar. Det luktar barndom, värme och kärlek.

De söta våfflor som blev över var det inga problem att bli av med, bara att värma på i stekpannan morgonen efter och vi hade en smaskig brunch. Men vad göra med de salta spenatvåfflor som blivit över. Ok att vi gillar våfflor, men vi vill inte ha det två dagar i rad till middag, frukost och middag igen...

Jag bredde på pesto, la på parmaskinka, tomater och mozzarella. Sen la jag dem dubbla och grillade i grillen. Ett par minuter och sen hade de mjuka gårdagsvåfflorna fått en härligt frasig yta. Tydlig varma mackor-känsla. Mysigt att äta uppkrupen i soffan framför en bra film!

Här är mina favoriter bland fyllningar till varma mackor:
#pesto, parmaskinka, tomat (med borttagna kärnor för att det inte ska bli för blött), mozzarella
#mosad avokado, rökt lax, soltorkade tomater i olja, mozzarella
#olivtapenad, grillade aubergineskivor, mozzarella

6 kommentarer:

 1. Goda, aptitretande tips!/Lena

  SvaraRadera
 2. Ja de var knapriga och goda :)

  SvaraRadera
 3. Det lät hur smarrigt som helst! :P Mums! Tack för tipset./Tony

  SvaraRadera
 4. Ja och även om man inte fick några våfflor över kan det vara värt att grädda en omgång bara för att göra dessa kvällsmackor :)

  SvaraRadera
 5. gör det! de får en mycket fräschare smak än de traditionella :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...