Vad beträffar rödbetstzatzikin så var det några år sen den var på tapeten. Många skulle nog säga att den numera är ute. Jag skulle vilja säga att den är retro. Och retro är ju inne. Så gör den igen vettja. Till köttbullar med spiskummin exempelvis. En oslagbar kombo!
Ca 30 köttbullar:
400 g köttfärs
4 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
salt, vitpeppr
1 tsk spiskummin
1 liten hackad gul lök
1 litet ägg (eller ett halvt stort)
Rödbetstzatziki:
2 stora rödbetor (färska kokta eller inlagda)
1 burk matlagningsyogurt
100 g fetaost
1 vitlöksklyfta (eller 1 tsk vitlökspuré)
svartpeppar
Skär rödbetorna i små kuber. Blanda med yogurt, smulad fetaost, vitlök och svartpeppar. Låt stå och dra i ett par timmar så tar sig smaken mer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar