fredag 21 oktober 2011

Morotsmuffins med citronglasyr

Speciellt den här tiden på året doftar det konstant kanel hemma hos oss. Jag måste ha något pepparkaksliknande bröd inom räckhåll. Jag har haft turen att hamna i Belgien, där man har sina speculoos som liknar våra pepparkakor. Har man inte tid att baka själv eller åka till Ikea kan man köpa dessa speculoos precis överallt.

Kan ni liksom jag inte få nog av pepparkaksdoftande bakverk? Prova då att baka skånepepparkakor, speculooscupcakes med tranbärstopping, tiramisu med pepparkakor och tranbär? Eller dessa morotsmuffins. Jag lovar, det räcker inte med en, man vill ha mer mer mer...

3 ägg
250 gr smör
2,5 dl farinsocker
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 krm riven muskot
1 krm mald nejlika
1 tsk mald ingefära
1 nypa salt
175 gr rivna morötter

150 gr philadelphiaost
50 gr mjukt smör
2,5-3 dl florsocker
Rivet skal av 1 citron
Zestat/rivet skal av ½ citron (till dekoration)

Smält smöret. Vispa äggen med farinsockret. Blanda i det smälta smöret.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kryddor i en separat bunke.
Blanda i rivna morötter och valnötter i äggblandningen och rör sedan försiktigt i mjölblandningen.

Klicka i smeten i muffinsformar. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter.

Rör ihop alla ingredienser till glasyren i en skål. Använd en matsked och tryck skedens baksida mot skålens kant så att alla klumpar mosas. Bre glasyren på de avsvalnade muffinsarna. Dekorera med zestat/rivet citronskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...