torsdag 25 februari 2010

Dagens handling



Jag hade ingen shoppinglista när jag gick och handlade idag. Och ingen inspiration. Men jag var sugen på fisk samt att laga något nytt. Resultatet blev detta. Rökt lax, en bit färsk tonfisk, räkor, en burk kikärter, tomater, en fänkål, smör, en flaska Chablis, mynta, matlagningsgrädde och en baguette. Vad kan jag laga av detta??? Jag inser att det knappast kan bli så mycket nya kreationer eftersom det är det jag brukar handla. Vi är suckers på tonfisk, lax och räkor här hemma! Det ovanliga är grädden och kikärterna. Smör har jag inte heller i matlagningen utan köpte det mest för bakning. Så nu är frågan: Vad blir det till middag?

7 kommentarer:

  1. tycker du om sushi? eller sashimi? jag föreslår i såfall en slags sushisalld. med en dressing på soya wasabi och citron. Det blir gott.

    SvaraRadera
  2. Det blev tonfisksallad och det enda jag använde av det jag handlade var tomaterna, fänkålen och baguetten... Sushi gillar jag men har aldrig gjort det själv. Har du? Vad är sashimi?

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag är en sucker vad häller fisk överhuvudtaget :-) Den där tonfiskbiten såg inte dum ut. Kan inte låta bli att svara trots att frågan riktar sig till Tove - sashimi är råa fiskbitar. Ungefär som sushi men utan riset. Väldigt gott och väldigt fräscht.

    SvaraRadera
  4. Ok, tack! Tonfiskbiten får vara huvudperson i kvällens middag, vilken ännu måste ta form i mitt huvud. Sushi/sashimi lär det inte bli eftersom maken inte äter rå fisk, men kanske en fiskgryta eller en tonfiskpasta.

    SvaraRadera
  5. Åhå, färsk tonfisk! Snart hamnar det på grillen igen. Måtte det bli sommar fort :) Vintergrilla tonfisk är inte riktigt lika gott....

    SvaraRadera
  6. Tips på en kolhydratsbomb om man tränar ex..
    Mixa en kruka basilika med lite valfri parmesanlikn ost några soltorkade tomater och favorit oljan (ett par msk) nötter valfria caschew, pinje..

    1 vitlöksklyfta.. Rör ner tonfisken, tillagad i denna blandning, koka upp färsk, pasta för 4 port..

    Rör i hop alltsammans, ät, njut!!"

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...