söndag 14 februari 2010

Valentinfrukost

Här har det firats ordentligt idag! Jag överraskade maken med Valentinfrukost bestående av färskpressad juice på gul+röd apelsin och clementin och muffins med apelsin och mandel. Cappucinon gjorde han eftersom han är cappucinomästare i det här huset! Det har snöat hela dan vilket självklart höjer mysfaktorn avsevärt och i eftermiddags gick vi ut och promenerade i snöyran. Vi kom hem med rödblommiga kinder och jag la mig i badet medan maken förberedde för sin överraskning: Valentinmiddag. Jag blev serverad mafaldine med paprika och räkor och därefter crêpes med mortadella och räkor. Det var fantastiskt gott!! Maken har lovat att dela med sig av sina recept så de kommer snart här på bloggen!

Här är recepten på 8-10 stora apelsinmuffins:

2 ägg
1,5 dl farinsocker
100 gr smält smör
en burk grekisk yogurt (ca 2 dl)
rivet skal+saft av 1 apelsin
hackat kanderat apelsinskal
ca 100 gr grovhackade mandlar
ca 1 dl mandelmjöl (finmalen mandel)
5 dl mjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Vispa ägg+socker pösigt. Rör ner smält smör, yogurt, apelsinskal+saft och kanderade apelsinskal. Tillsätt den hackade mandeln. Blanda mjöl, havregryn, mandelmjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten. Klicka i muffinsformar och dekorera med ett kanderat apesinskal. Grädda i ca 225 grader i ca 20 min.

Jag gjorde sex stora och åtta små muffins som jag gräddade i muffinsplåtar som jag klätt med urklippta fyrkanter av bakplåtspapper. Det blir mycket lättare att fiska upp dem från formen då!







1 kommentar:

  1. vilken fiffig idé med bakpappret, och SNYGG oxå!! :) låter jättegott och vilken mysig start på dagen med en sån frukost :9

    kram
    Victoria (matplatsen)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...