Här är en variant med bara honung samt mycket kanel- och vaniljsmak. Endast tranbär och massor av nötter och mandel.
4 dl havregryn
1 dl råg- eller veteflingor
2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
2 dl hyvlad torkad kokos (alternativt kokosflingor)
1 dl linfrön
300 gr grovt hackade hasselnötter och mandel
1.5 dl flytande honung
1 dl vatten
2 msk solrosolja
1,5 tsk vaniljfrön eller 3 tsk vaniljsocker
3-4 tsk kanel
1.5-2 dl torkade tranbär
Lägg alla torra ingredienser utom tranbären i en långpanna. Blanda ihop honung, vatten och olja, häll över och blanda om. Ställ in i 175 graders ugnsvärme och rosta i 20 minuter. Rör om 2-3 gånger så att allt rostas jämnt.
Ta ut plåten och låt svalna. Blanda med tranbären och häll upp granolan på burk.
Detta är inlägg #15 i bloggutmaningen #blogg100
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar