Jag bytte ut persiljan mot rosmarin och lade även till lite tomater. Grönsaker tillagade på detta sätt blir så mycket mer än bara ett tillbehör. Det blir en rätt i sig. Serverad med till exempel quinoa blir det en komplett måltid, inget kött behövs då både quinoa och svamp innehåller protein.
ca 2 portioner (som ensamrätt):
400 g blandad svamp
2 vitlöksklyftor
ett tiotal körsbärstomater
en rosmarinkvist
salt, peppar
ev peperoncino
olja att steka i
Skär svampen i bitar. Låt den svettas i torr stekpanna så det mesta av vätskan dunstar. Häll på olja, snåla inte, det blir godare om det är generöst med olivolja. Dela vitlöksklyftorna på mitten och lägg i pannan. Dela även körsbärstomaterna på mitten och lägg i. Blanda i den hackade rosmarinen. Låt allt puttra i ca 20 minuter, smaka av med salt, peppar och eventuellt chili. Servera med buljongkokt quinoa.
Detta är inlägg #13 i bloggutmaningen #blogg100
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar