onsdag 1 februari 2012

Verrines med kräftstjärtar och äpple

Jag vet inte hur det är hemma i Sverige, men här i Belgien är det otroligt populärt med mat i s.k. verrines, d.v.s. portionsglas. Ett väldigt trevligt sätt att servera på och även rätt praktiskt faktiskt, speciellt vid bufféer då gästerna inte sitter till bords utan minglar runt med maten i hand. Då är det praktiskt att bara ha ett litet glas i handen åt gången istället för en stor tallrik.

På juldagen bjöd jag på en förrätt med kräftstjärtar och äpple vilka jag serverade i verrines. Väldigt god och dessutom snygg att duka fram!

Testa även blåbärsverries med mandelcrumble.

Till 7-8 portionsglas:
200 g räkor
200 g kräftstjärtar
2 tunna salladslökar
1 Granny Smith-äpple
2 citroner
Ärtskott eller blandade groddar

Hacka lök och äpple. Hacka räkorna och kräftstjärtarna. Blanda i en skål och pressa över citronen. Skeda upp i glas. Dekorera med groddarna.

Detta är inlägg #7 i bloggutmaningen #blogg100

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...