Till två personer:
2 fiskfiléer av fast sort
1 uppvispat ägg
4 msk ströbröd
4 msk sesamfrön
salt, peppar
olja till stekning
1 gul lök
1/2 blomkålshuvud
1 broccolibukett
curry efter smak
ev. lite chiliflingor
ris + buljong (+ ev. curry)
Dela blomkålen och broccolin i buketter. Hacka löken och fräs den i curryn. Tillsätt blomkålen och broccolin och låt allt steka under lock tills grönsakerna börjar mjukna. Låt dem ha kvar lite tuggmotstånd.
Häll upp ströbrödet och sesamfröna på ett fat. Skölj av fisken och torka av filéerna på hushållspapper. Doppa dem i ägget och vänd dem sedan i ströbröd-/sesamblandningen. Stek filéerna i olja tills de får fin färg. Salta och peppra.
Koka riset med en buljongtärning och eventuellt lite curry om du vill ha ännu mer currysmak.
Detta är inlägg #12 i bloggutmaningen #blogg100.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar