tisdag 10 november 2009
Linssoppa
Den här soppan har några år på nacken. Den föddes som en snabblunch när jag gick på gymnasiet men sen har den hängt med. Jag har lagat den i fyra olika länder och överallt hittar jag ingredienserna och överallt har den uppskattats. Den har varierats med curry, olika sorters ärter och bönor, tomat, citron, olika slags örter... Men standardreceptet är det som är bäst och det som numera blir snabbmiddag hemma hos oss ungefär en gång i veckan. Soppan är godast dagen efter den tillagats för då har den mojsat till sig lite och smakerna har mognat.
Min linssoppa (ca 4 pers)
4 potatisar
4 morötter
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 hönsbuljongtärningar
1,5 liter vatten
2 dl röda linser
hackad persilja eller koriander eller både och
Skär potatisen i tärningar och morötterna i slantar. Hacka lök och vitlök. Fräs alltsammans i en gryta. Häll i vattnet och buljongtärningarna. Koka upp och låt koka i ca 10 min. Lägg i linserna och låt koka i ytterligare 15-20 min. Blanda i persiljan (koriandern) innan servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej vännen! Jo du, den soppan är inte dum i Lindome heller! Jag har gjort den och den smakar underbart!
SvaraRaderaKram Anneli
Jaså lagas den även i Lindome? Jag tror jag får ta patent på den ;)
SvaraRadera