söndag 20 mars 2011
Röd pesto med soltorkade tomater
Till 2,5-3 dl pesto:
ca 150 g soltorkade tomater i olja
en näve basilikablad
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl riven pecorino
ca 50 g skållad och skalad mandel
ca 1,5-2 dl olivolja extravergine
Lägg alla ingredienser och hälften av oljan i mixern och mixa tills allt malts samman. Tillsätt mer olja lite i taget tills peston får en jämn, tjockflytande konsistens.
Jag tycker att de halvtorkade tomaterna (pomodori semisecchi) är bäst, de har fortfarande lite smak kvar av den färska tomaten och är inte så sega som de heltorkade. Låt inte tomaterna rinna av för mycket, lite av den smakrika inläggningsoljan ger bara ännu mer god smak åt peston!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar